Judita Laššáková: ÚSTAVNÝ SÚD SR a ELITNÍ TO ODBORNÍCI

Status novej europoslankyne za SMER – SSD Judity Laššákovej, aj o rozhodnutí Ústavného súdu ohľadom trestných kódexov a reakcii ,,odbornej“ verejnosti na neho. Viac v samotnom statuse:

Ústavný súd rozhodol a fanúšikovia a aj vodca PS jeho rozhodnutie nadšene uvítali. Pamätáte si ešte nehorázne rozhodnutie o referende? Dúfam, že nikto nezabudol na to, ako sudcovia v Košiciach napľuli voličom do tváre. Vraj o dĺžke volebného obdobia nemá právo rozhodovať nespokojný volič. Ten má totiž strpieť akúkoľvek hrôzu. Lebo vraj poslanci majú právo na 4 roky svojho mandátu.

Najradšej by som napísala tým, ktorí sa dnes hádžu o zem kvôli súčasnej vládnej koalícii a žvatlajú niečo o predčasných voľbách, že „tak vám treba!“.

Lenže som chcela niečo iné.

Kým v minulosti sa kritizovali znenie a obsah rozhodnutí ÚS SR, tak dnes sa útočí na samotný Ústavný súd ako inštitúciu. Vraj je to „chorý prvok na scéne“. Zrazu 😏. Pre tých, ktorí sa snažili v rokoch 2020-2023 zaliečať vláde teroru, by som najradšej odkázala, že „veď tak vám treba!“. A neviem, kde cestou nechali svoje idoly. Pretože útok na inštitúcie je prejavom fašizmu, ako upozorňuje aj Timothy Snyder (ale jeho treba citovať iba vtedy, keď sa to hodí?!).

Lenže som chcela niečo iné.

Očakávam publikovanie celého znenia nálezu a už sa teším, ako si prečítam odôvodnenie toho, že „obvinený nemôže použiť hoci nezákonne získaný dôkaz, ktorý by dokazoval, že obvinený nemohol skutok spáchať“. Aha, takže ak by napríklad kamerový záznam dokazoval, že obvinený bol úplne inde, než tvrdia represívne orgány štátu (lebo si nejakí „naši chlapci“ našli dvoch kajúcnikov), tak na to nemá sudca prihliadať, ale radšej poslať nevinného na doživotie, lebo veď nezákonnosť…

Chápem nepoužiteľnosť nezákonne získaného dôkazu, ak ho nezákonne získajú štátne zložky, ktoré majú k dispozícii „celý štátny aparát“, a preto je nezákonnosť z ich strany nehoráznosť. Ale občan?

Alebo „zase“ občan…?

Ale, uvidíme, čo presne je uvedené v toľko kritizovanom rozhodnutí ÚS SR. Len aby si potom neskôr nikto nepovzdychol, že „tak vám treba!“.

Keď sa na Ústavnom súde v Košiciach išli pretrhnúť pri zarezaní referenda, aby ulahodili štátnej moci, tak pokrytci seba nazývajúci liberálmi a demokratmi, tlieskali. Dnes tí istí „liberáli a demokrati“ odsudzujú Ústavný súd. Nie rozhodnutie samotné, ale súd!

Myslím si, že presne toto je možné nazvať esenciálnym pokrytectvom.

Zdroj:

https://www.facebook.com/lassakova.sk/posts/pfbid02vMraw4vLryMnYit3w8jBMTWsAdbW4qojmZyoXoz5bqbRqLototouJbyu9ivhb5ipl
Visited 2 times, 1 visit(s) today

Podporte spravodajský portál Denník VV

  • Nezamykáme články
  • Necenzurujeme komentáre
  • Nezverejňujeme platené články

Viac info o podpore nájdete tu: PODPORTE VV

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora

Newsletter - Denník VV

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Advertisement -spot_img

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás