Peter Tóth: Čo si predstavujete pod tým, keď sa povie Daniel Lipšic?

Už niekoľko dní je známe, že píšem knihu o Danielovi Lipšicovi. Nastal čas, aby som aspoň v krátkosti načrtol, o čom bude a čo od pripravovaného dielka môžete očakávať.

Čo si predstavujete pod tým, keď sa povie Daniel Lipšic?

Som si istý, že v súvislosti s položenou otázkou vám schádza na um množstvo prívlastkov, hodnotení, názorov aj káuz. Nepochybujem o tom, že o Danielovi Lipšicovi máte množstvo informácií a na základe toho ste si aj naňho vytvorili názor. Napriek tomu si trúfam tvrdiť, že o politikovi Danielovi Lipšicovi, dočasne maskovanému v talári prokurátora, neviete všetko, čo by ste mali vedieť.

A to nás privádza k ďalšej otázke: Prečo nie sú o ňom dostatočne známe niektoré podstatné fakty?

Odpoveď je jednoduchá. Vo chvíli, ako sa Daniel Lipšic v pokročilej adolescencii vykľul do sveta slovenskej politiky, požíval takmer absolútnu mediálnu imunitu. Sem-tam sa síce objavili novinári, čo o ňom napísali pravdu, ale boli veľmi rýchlo umlčaní kolegami a redakčnými systémami, ktoré približne štvrť storočia doslova kolaborovali nielen s Danielom Lipšicom, ale aj klikou jeho najvernejších vlčiakov: Milanom Krajniakom, Andreou Krajniakovou, Vladimírom Pčolinským či Gáborom Grendelom a ďalšími.

Myslíte si, že už ste všetko počuli a čítali o kauze justičná skúška? Poznáte príbeh stvorenia kultu osobnosti Daniela Lipšica? Domnievate sa, že viete všetko o financovaní súkromných politických prieskumov z rozpočtu ministerstva spravodlivosti? Ste presvedčený alebo presvedčená, že už vás nemôžu prekvapiť žiadne nové informácie o kauzách, ako boli tendre na nákup odpočúvacieho systému či zaobstarania povinného zmluvného poistenia pre autá ministerstva vnútra? Alebo naozaj viete všetko o pozadí vyšetrovania dopravnej nehody Daniela Lipšica, v dôsledku ktorej vyhasol ľudský život? Trúfli by ste si s istotou povedať, že tušíte, v akom rozsahu a od akého nezrelého veku dostal z nepochopiteľných dôvodov príležitosť ovplyvňovať trestnú politiku Slovenskej republiky? A máte predstavu o tom, aké kultúrne a ideologické podnety formovali zarážajúco plochý duchovný svet Daniela Lipšica?

Na tieto, ale aj mnohé ďalšie otázky si dovolím odpovedať za vás. Podľa mojej mienky o Danielovi Lipšicovi neviete všetko, čo by ste vedieť mali, a nie je to vaša vina alebo dôsledok vašej povrchnosti. Médiá bývalého hlavného prúdu a progresívni propagandisti vás viac ako dvadsať rokov klamali a zamlčiavali vám pravdu o Danielovi Lipšicovi. Klamú vás ďalej a ešte vás aj dlho budú klamať, pretože s úpadkom kredibility tohto pána zároveň ešte hlbšie padá už aj tak nenapraviteľne pošramotená povesť progresívnych a inak postihnutých slovenských médií.

Novinári ako Monika Tódová alebo Marek Vagovič a mnohí ďalší zviazali svoje kariéry s kariérou Daniela Lipšica. Tak prečo by vám mali odrazu hovoriť pravdu o svojom politickom vodcovi?

Trvalo roky, kým som zhromaždil dostatok podkladového materiálu na napísanie knihy o Danielovi Lipšicovi ako o verejne činnej osobe, ale aj ako o systéme. On totiž nie je len ľudská bytosť, ale stelesňuje aj systém pokrivenej spravodlivosti. Spravodlivosti, s ktorou sa dá obchodovať. Úplne chápem, ak sa vám ježia vlasy na hlave, keď si čítate správy alebo prepisy konverzácií čuríll z NAKA. Lenže nech sú akokoľvek hrôzostrašné, netreba zabúdať na to, že ide len o symptómy. Čurilly, Šúrek, Repa, Kliment či Tódovej manžel Záleská sú iba plodmi systému, ktorý im umožnil urobiť zo spravodlivosti a trestného práva nástroj politickej a osobnej vendety. Na ich mieste mohli vyrásť iní, aj keď ich mená nepoznáme. Isté je len to, že by vyrástli, pretože to umožnil systém. A tento systém nestvoril nik iný ako Daniel Lipšic.

Po rokoch výskumu a prieskumu si dovoľujem tvrdiť, že mám dostatok informácií, poznatkov, podkladov a dôkazov na to, aby som mohol slovenskej verejnosti predložiť súhrnnú správu o politickej kariére Daniela Lipšica a jej neblahých vplyvoch na úroveň spravodlivosti a trestnej politiky Slovenskej republiky.

Svojho času, keď bol ministrom spravodlivosti, česká agentúra TAKT sa za peniaze slovenských daňových poplatníkov pýtala občanov, čo si predstavujú pod tým, keď sa povie Daniel Lipšic. Som presvedčený, že je najvyšší čas na túto otázku konečne odpovedať pravdivo a bez prikrášľovania aj zbytočného zveličovania. Realita je dostatočne hrozivá sama o sebe.

Ak všetko pôjde podľa plánu, vydavateľstvo Torden by moju novú knihu mohlo uviesť už na tohtoročný vianočný trh.

Zdroj:

https://www.datel.news/clanok/co-si-predstavujete-pod-tym-ked-sa-povie-daniel-lipsic

Visited 3 318 times, 1 visit(s) today

Podporte spravodajský portál Denník VV

  • Nezamykáme články
  • Necenzurujeme komentáre
  • Nezverejňujeme platené články

Viac info o podpore nájdete tu: PODPORTE VV

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora

Newsletter - Denník VV

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Advertisement -spot_img

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás