Judita Laššáková: MÁRIA KOLÍKOVÁ A JEJ VÝKRIK HRÔZY

Statusy europoslankyne Judity Laššákovej na Facebooku k vyjadreniam bývalej ministerky spravodlivosti Kolíkovej ohľadom konania ministra Suska vo veci Dušana Kováčika:

Expertmi na právo sa to v opozícii len tak hemží. Dnes sa ozvala bývalá ministerka (ne)spravodlivosti. Vraj súčasný minister Susko „konal bezprecedentne“, keď prepustil Dušana Kováčika z výkonu trestu. Vraj je to „zasahovanie do súdnej moci“.

Keďže pani Kolíková nehovorí celú pravdu, uveďme si fakty:

  1. Minister spravodlivosti použil zákonný inštitút na prerušenie výkonu trestu, keďže existuje dôvodné podozrenie, že celý súdny proces pána Kováčika bol protizákonný.
  2. „Prerušenie“ znamená, že ak sa dovolaním nedosiahne opačný verdikt, odsúdený si zvyšok trestu odpyká do konca.
  3. Z čoho vyplýva, že Dušan Kováčik nebol oslobodený, ako to tvrdí Mária Kolíková, keďže súdny proces s pánom Kováčikom bude pokračovať. Respektíve sa začne od začiatku. Ono sa čaká na rozhodnutie Najvyššieho súdu SR o dovolaní, ktoré podali advokáti pána Kováčika a teraz aj minister…
  4. Zasahovanie do súdnej moci by bolo, keby pánovi Kováčikovi dal milosť prezident SR. V jeho prípade by to nebolo porušenie zákona, lebo prezidentovi túto právomoc priznáva Ústava SR. Pre tých, ktorí by chceli začať škriekať niečo o tom, že ani to sa nemá, mám poznámku. Ak ste nekritizovali Zuzanu Čaputovú, keď udeľovala milosti, odpustite si akékoľvek silné reči aj teraz🤫.
    Nikto Dušanovi Kováčikovi nemusí dávať milosť. Stačí, ak mu bude poskytnutý spravodlivý, zákonný a nestranný súd. Alebo to niekomu na Slovensku vadí?
    Jaj, a ešte niečo☝️. Som úprimne presvedčená, že Mária Kolíková má do podrobna naštudovaný celý spis Dušana Kováčika, keď o ňom takto diskutuje verejne… ibaže by nie😉
    Ak chcete, naozaj chcete vedieť viac podrobností, pozrite si skvelé zhrnutie na stránke OZ Za právny štát, kde prispieva advokát Martin Ribár.

https://www.facebook.com/lassakova.sk/posts/pfbid03j71NXBwFMcMkqTonUDgYvw6VC9CAxeNkiXWc537xie56wXAV3ch3uWvYAAHkYYNl

ĽUDSKOSŤ V PODANÍ VLÁD V ROKOCH 2020-2023

Zdá sa, že včerajšie rozhodnutie súčasného ministra spravodlivosti o prerušení výkonu trestu Dušana Kováčika naďalej „traumatizuje“ spoločnosť.

Tak ešte raz a úplne presne: trestné stíhanie Dušana Kováčika neskončilo, stále trvá!!!

Dovolací súd prejedná dovolanie, ktoré podali nielen minister spravodlivosti, ale aj advokáti Dušana Kováčika. Následne dovolací súd môže vrátiť vec do absolútneho počiatku do štádia vyšetrovania. Preto existuje možnosť, že napokon nikdy ani nemusí dôjsť k súdnemu konaniu a môže byť napríklad celá vec aj zastavená vo vyšetrovaní.

Koho vina to potom bude???

Iba a výlučne tých orgánov, ktoré vyšetrovanie spackali na samom začiatku!

Poprosím pani Kolikovú, aby prestala zákerne zavádzať slovenskú spoločnosť o tom, že takýto krok ministra spravodlivosti je „bezprecedentný“. Mohla by napríklad vysvetliť, že prečo ona použila tento inštitút v prípade syna generála Macka (v prípade „fekálny fantóm“). Už ani nebudem komentovať, že sudcu, pána Molnára, ktorý tohto chlapca (!) odsúdil, strčil bývalý režim do väzby tiež. To bude určite náhoda a sudca sa previnil inak. Napríklad sa sudca Molnár mohol previniť aj tým, že bol spolužiakom Zoroslava Kollára. Ale to sú úplne špekulácie, ktoré neobstoja, všakáno! A nemali by sme o nich ďalej hovoriť. Či mali?!

O čom by sa ale ďalej hovoriť malo určite, je to, čo bývalá ministerka pani Kolíková urobila v prešovskej väznici!!!

Napríklad, že príkazom premiestnila väzňov do väznice v Sabinove a takto uvoľnené priestory určila pre utečencov z Ukrajiny. Premiestniť deti a starcov do zariadenia pre výkon trestu odňatia slobody?! Kto pošle pred vojnou utekajúcich ľudí do basy?!?!?! Do zariadenia, kde sú spoločné sprchy?! Ako provoplánové riešenie v šoku? Možno áno. Ale bez akéhokoľvek ďalšieho zabezpečenia základných materiálnych potrieb bez prístupu k pitnej vode a toaletám pre deti a starcov?! Keďže zariadenie je určené na iné účely…

Toto je vizitka pani Márie Kolíkovej! Neľudské správanie sa. Chápem, že vinník nebude ona, ale samozrejme Putin. Lenže na toho sa mohla vyhovárať v prvých mesiacoch v roku 2022. Píšeme totiž už august 2024.

P. S.: Tieto neľudské podmienky bytia končia až k 31. augustu príkazom súčasného ministra spravodlivosti. Nie, ani „najúžasnejšie“ postavená vláda pod vedením Ľudovíta Ódora s týmito podmienkami neurobila nič!!!

https://www.facebook.com/lassakova.sk/posts/pfbid028R355wabTQVanKWdqK9JQMc138vh9TTTHENSLejzr99zKucb4aWGEZ7JP1kBsi3el

Zdroj: Facebook

Visited 1 498 times, 1 visit(s) today

Podporte spravodajský portál Denník VV

  • Nezamykáme články
  • Necenzurujeme komentáre
  • Nezverejňujeme platené články

Viac info o podpore nájdete tu: PODPORTE VV

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora

Newsletter - Denník VV

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Advertisement -spot_img

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás