Rusko vedie rozsiahly útok proti Ukrajine, vzlietli poľské a spojenecké stíhačky

V niektorých oblastiach Ukrajiny sú kvôli ruským útokom výpadky dodávok elektrického prúdu. Problémy hlásia ľudia v Kryvom Rige alebo Kyjeve.

Najmenej traja ľudia zomreli pri dnešnom rozsiahlom raketovom a dronovom útoku, ktorý Rusko podniklo proti Ukrajine. Kvôli úderom na západe Ukrajiny vzlietli poľské a spojenecké stíhačky, informovala poľská armáda. Ľudia v niektorých častiach napadnutej krajiny sú bez dodávok elektriny a vody.

Ruská armáda v noci na Ukrajinu najskôr podnikla dve vlny dronových útokov. Neskôr začala raketové údery z rôznych smerov a ukrajinské letectvo informovalo, že vzlietlo 11 ruských strategických bombardérov Tu-95.

Hlásia tri obete 

„Agresor ráno masívne zaútočil na oblasť. Výbuchy boli v okrese Dnipre a Kryvyj Rih,“ napísal na telegrame šéf Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak. Podľa dostupných informácií prišiel o život 69-ročný muž…

Celý článok si môžete prečítať následujúcom odkaze:

https://hnonline.sk/svet/96165946-rusko-vedie-rozsiahly-utok-proti-ukrajine-vzlietli-polske-a-spojenecke-stihacky?fbclid=IwY2xjawE5N-hleHRuA2FlbQIxMQABHTqgnU_z-uk6fl5ForWJ-kFf_HhD2yAr-nVbpLOVsLbqqjQh1ve3r4_IfA_aem_yGSOBUwZDXh2wkQPUb7SQA

Zdroj: ČTK, hnonline.sk

Visited 929 times, 1 visit(s) today

Podporte spravodajský portál Denník VV

  • Nezamykáme články
  • Necenzurujeme komentáre
  • Nezverejňujeme platené články

Viac info o podpore nájdete tu: PODPORTE VV

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora

Newsletter - Denník VV

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Advertisement -spot_img

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás