Vlády SR a Ukrajiny budú pri Užhorode diskutovať o pláne spoločných aktivít

Bratislava 7. októbra (TASR) – V pondelok sa pri ukrajinskom meste Užhorod stretnú členovia vlád Slovenska a Ukrajiny. Premiér Robert Fico (Smer-SD) a ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ budú diskutovať o cestovnej mape – pláne spoločných aktivít medzi Ukrajinou a SR, ktorú podpísali na prvom spoločnom rokovaní vlád v apríli v Michalovciach.

„Cestovná mapa zahŕňa spoluprácu v energetickej bezpečnosti, infraštruktúrnych projektoch či hospodárstve. Týka sa aj podpory mierového plánu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý bol predstavený na prvom globálnom mierovom samite,“ priblížil Úrad vlády SR.

Ministri budú tiež diskutovať o podpore členstva Ukrajiny v Európskej únii, ale aj o spolupráci v oblasti obranného priemyslu, pri odmínovaní ukrajinských území, humanitárnej podpore či obnove Ukrajiny.

Visited 61 times, 61 visit(s) today

Podporte spravodajský portál Denník VV

  • Nezamykáme články
  • Necenzurujeme komentáre
  • Nezverejňujeme platené články

Viac info o podpore nájdete tu: PODPORTE VV

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora

Newsletter - Denník VV

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

1 Komentár

  1. tak tomu skurwencovi Ficovi uz načisto jebe
    včera mlatil prazdnu slamu na Dukle a dnes sa bratričkuje s ukrofašistami , dokonca podporuje udajny mierovy plan nakupu zbrani od prezidenta ukroreichu
    Fico je druhy Tiso, ten sa tiež lizal riť fašistom

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Advertisement -spot_img

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás